Årets Ejerleder 2018:
Bjarke Hansen, Primo Tours A/S

Ejerleder Bjarke Hansen, Primo Tours A/S, er Årets Ejerleder 2018. Han er indbegrebet af en dygtig ejerleder, og han har formået at skabe en succesfuld og skalérbar virksomhed, der differentierer sig i markedet. Primo Tours A/S blev etableret i 2009 og er en charterarrangør med fokus på den velkendte charterrejse med direkte flyvninger, danske rejseledere, personlig service og både velkendte og nye destinationer. Virksomheden er kendetegnet ved at være uformel, og hvor ejerlederen selv er en stor del af den daglige drift og samtidig involverer sine medarbejdere.

Årets Ejerleder 2018 er fortællingen om en karismatisk ejerleder og et markedsføringskoncept, som er braget gennem lydmuren i en historisk meget konkurrencepræget branche. Ejerleder Bjarke Hansen er autodidakt, og med sin kommercielle tilgang til branchen, i kombination med en vis ydmyghed, er Primo Tours blevet trendsætter for store dele af rejsebureaubranchen i dag.

Virksomheden er lykkedes med et koncept, hvor høj anvendelse af automatiserede forretningsgange samt lokal forankring (personificeret ved ejerlederen) giver brugeren af de ydelser, som virksomheden leverer, oplevelser på øverste hylde.

Han har sammen med sine folk ved hårdt arbejde, godt købmandsskab, dygtighed – og en smule held – skabt en virksomhed, som har skabt resultater som outperformer kollegaer i branchen og endda har oversteget egne forventninger hertil.

Virksomheden har differentieret sig i en konkurrencepræget branche med ejerlederen Bjarke Hansen i spidsen.

Årets Ejerleder 2018

Årets Ejerleder er en årlig kåring, der kårer de dygtigste ejerledere i Danmark. For at finde finalisterne til regionskåringerne, har PwC i år analyseret næsten 8.000 ejerledede virksomheder ud fra offentliggjorte regnskabsinformationer. Blandt disse er der i år gennemført personlige interviews med ejerledere fra 156 virksomheder. Interviewene har fokus på ejerlederen og dennes virksomhed, ledelsesfunktioner og forretningsplan, performance og vækstambitioner, ejerskifte samt årets tema: Tillid.

Kriterier for udvælgelse:

  • A/S, ApS og P/S. Eksisteret i min. 5 år, minimum 10 ansatte.
  • Positiv egenkapital. Positivt resultat og vækst i dækningsbidrag i seneste regnskabsår.
  • Ejerlederen skal have ejerandele og central indflydelse på den daglige drift.
  • Børsnoterede selskaber, datterselskaber af udenlandske selskaber og de 1.000 største danske selskaber er ikke omfattet.

Samarbejdspartnere:

  • Nykredit, Dansk Erhverv og Finans.

Landsjuryen:

  • Årets Ejerleder 2017, Mikkel Borg Bjergsø, Mikkeller. Mikkel Sthyr, partner og leder af Middle Market i PwC. Mogens B. Sørensen, regionsdirektør i Nykredit. Laurits Rønn, direktør i Dansk Erhverv.

Årets Ejerleder Nordjylland

Torben Enggaard, Ambercon A/S

Torben Enggaard er en ejerleder med viljestyrke og passion. Han er tredje generation i Ambercon og har formået at vende en årelang underskudsforretning til en succes. På trods af ændringerne har han formået at holde fast i virksomhedens DNA, og hans ledelsesstil er kendetegnet ved et godt humør, åbent sind og en positiv tone. Han giver sine medarbejdere plads og har tillid til, at de selv finder løsninger.

Årets Ejerleder Østjylland

Anders Marcus, Obton Group Holding A/S

Anders Marcus er ejerlederen bag Obton Group Holding A/S, der er et investeringshus med speciale i investeringer i grønne driftsaktiver. Anders Marcus er kendetegnet ved en høj grad af ordentlighed, pålidelighed og tillid til andre mennesker, hvilket karakteriserer ham i arbejdslivet og privat. Han udviser samtidig tillid til sine medarbejdere og har fokus på, at de lever op til værdierne flid, handlekraft, vindermentalitet og glæde.

Årets Ejerleder Sydjylland

Bernt Dahl, Kentaur A/S

Bernt Dahl, ejerleder i Kentaur A/S, leder med stort engagement og med medarbejdere, som har lyst og talent. Han er drevet af ønsket om hele tiden at nå nye fastsatte mål – det gælder både økonomiske og strategiske. Via en fastlagt strategi har ejerlederen sammen med den professionelle bestyrelse og medarbejdere udviklet virksomheden eksplosivt de senere år, og der forventes stor vækst de kommende år.

Årets Ejerleder Fyn

Henrik Anker, Gibotech A/S

Henrik Anker er ejerlederen bag Gibotech A/S, og han har en modig, visionær og ambitiøs tilgang til såvel sin egen virksomhed som til hele branchen. Han har formået at skabe en succesfuld virksomhed i høj vækst med fokus på talent og kompetencer. Sideløbende med et markedsrettet fokus, herunder på den enkelte kundes behov, formår Henrik Anker at være en helstøbt leder, fagligt såvel som personligt.

Årets Ejerleder Sjælland

Julie Bruun, CP ApS

Julie Bruun er ejerlederen bag CP ApS, og hun har efter et vellykket generationsskifte skabt stærke resultater og vækst i en branche med flere større spillere og hård konkurrence. Omsætningen er steget med hele 30 pct. fra 2015 til 2017, og man vil vækste yderligere cirka 50 pct. de kommende tre år. Julie har en rummelig og autentisk ledelsesstil, hvilket skaber ambitiøse og engagerede medarbejdere.

Årets Ejerleder Hovedstaden

Søren Byder, DANX Group A/S

Søren Byder Gønge er ejerlederen bag DANX Group A/S, og her er der tale om en ejerleder, som går forrest og er et naturligt omdrejningspunkt i virksomheden. Søren ønsker at skabe et fællesskab i virksomheden på tværs af landegrænser. Medarbejderne arbejder efter de samme mål og strategi, hvilket har haft en afgørende betydning for den succes, som ejerlederen har formået at skabe.

Kontakt

Ulrik Ræbild
Partner, PwC
Tlf: +45 3945 3288
Email

Ekstra værdi

Husk du kan altid læse CXO Magasinet og PwC’s andre udgivelser på din smartphone med appen Ekstra Værdi.


Følg PwC

LinkedIn
Twitter
Facebook
Youtube