Regeringens Disruptionråd

Ny teknologi har altid gjort os rigere og givet os et bedre liv. Og det vil robotter, kunstig intelligens osv. også gøre.

Det er en kæmpe udfordring, at vi alt for længe har uddannet alt for mange humanister.

Vi skal sammen finde løsninger på, hvordan vi sikrer, at danskerne er godt rustede til fremtidens arbejdsmarked.

Måske glemmer mange af os, at vi i Danmark har bygget et velfærdssamfund op, som man misunder os rundt omkring i verden.
Disruptionrådet blev etableret i maj 2017 med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for bordenden flankeret af syv ministre og 32 ekspertmedlemmer fra erhvervslivet, repræsentanter fra arbejdsgiverorganisationer, uddannelsessektoren og repræsentanter fra lønmodtagernes faglige organisationer.
Formålet med rådet er at skabe debat og give regeringen anbefalinger til, hvordan Danmark ”bliver blandt de bedste lande til at udnytte det potentiale, som ny teknologi og øget globalisering fører med sig”, som der står i kommissoriet. Disruptionrådet opererer på tværs af ministerier og arbejder med følgende fem hovedtemaer:
- Nye teknologier og forretningsmodeller.
- Fremtidens kompetencer.
- Frihandel og udenlandsk arbejdskraft.
- Tidssvarende, smidige og gunstige rammevilkår for virksomhederne.
- Flexicurity 4.0.
Disruptionrådet skal drøfte og rådgive regeringen om de enkelte temaer. Regeringen vil løbende følge op på rådets drøftelser med konkrete politikudspil og strategier, der lanceres løbende.
CXO Magasinet har interviewet fire medlemmer fra Disruptionrådet om, hvilke udfordringer og muligheder, de ser i arbejdet med at gøre Danmark til en vindernation. Det drejer sig om Esben Østergaard, CTO for Universal Robots, Marianne Dahl Steensen, adm. direktør for Microsoft Danmark, Lizette Risgaard, formand for LO og HK-formand Kim Simonsen.
Kontakt
Christian Klibo
Partner, PwC
Tlf: +45 4041 9520
Email
Ekstra værdi
Husk du kan altid læse CXO Magasinet og PwC’s andre udgivelser på din smartphone med appen Ekstra Værdi.