“Fremtiden tilhører dem, der styrer algoritmerne”

Samfundet møder udfordringer fra den teknologiske udvikling bedst muligt ved at investere digitalt, mener adm. direktør for Microsoft Danmark, Marianne Dahl Steensen.

Om Marianne Dahl Steensen

 • Født i 1974 og uddannet cand.merc. fra Handelshøjskolen i Aarhus i 1999.
 • 2015: Adm. direktør, Microsoft Danmark.
 • 2011-2014: Country Director hos Codan Forsikring.
 • 2010: Optaget i det globale netværk ’Rising Talents’.
 • 2004-2011: Senior Vice President hos TDC.
 • 1999-2004: Managementkonsulent hos Accenture.
 • 1997: MBA-studier på San Francisco University.
 • Sidder i regeringens Disruptionråd og i bestyrelsen hos DFDS.
 • Er medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Industri.
 • Medlem af SIRI-kommissionen.
 • Mentor og bestyrelsesmedlem for entrepreneurs og startup-virksomheder.

Det er tydeligt, at fremtiden og magten tilhører dem, der styrer algoritmerne. Derfor er det afgørende, at vores børn og unge får værktøjer til at forstå den digitaliserede verden.

Marianne Dahl Steensen, adm. direktør, Microsoft Danmark

Der er i disse år fuld gang i, hvad man nærmest kan kalde en revolution, der primært er drevet af digitaliseringen og den hastige teknologiske udvikling, og som radikalt forandrer samfundet. Forandringerne kræver en omstilling, også i den offentlige sektor, mener Marianne Dahl Steensen, adm. direktør for Microsoft Danmark.

”Hvis ikke vi som samfund forstår at omstille os og investere i en fremtid, der er digital, så kommer vi til at stå med store udfordringer for vores velfærdssamfund i fremtiden,” siger Microsoft-direktøren.

Hun glæder sig over, at regeringen er indstillet på at lytte til mange forskellige aktører i samfundet for at finde de rigtige løsninger på de udfordringer, man står overfor. Et eksempel er Disruptionrådet, hvor Marianne Dahl Steensen selv sidder, og som har til opgave at diskutere, hvordan vi bedst håndterer udfordringer og muligheder, der kommer af disruption.

Digitale investeringer

Hun repræsenterer en af de væsentligste globale virksomheder, der på mange måder har formået at drive udviklingen og holde sig relevant i et mere og mere digitaliseret marked. Og det, hun byder ind med, er, at man må agere digitalt for at følge med.

”Vi må erkende, at fremtiden er digital, og at vi må investere digitalt. Det vil sige, at vi som samfund hele tiden skal flytte investeringer fra de områder, hvor mulighederne forsvinder, til de områder, hvor de opstår. Samfundet må nødvendigvis investere mere i digitalisering, it, teknologi og digital infrastruktur fremadrettet,” siger Marianne Dahl Steensen, der mener, at magtstrukturerne er under opbrud, og at det fordrer et fokus på helt andre kompetencer end tidligere.

Netop her kritiserer hun dele af den danske uddannelsespolitik, der bl.a. har betydet, at samfundet ikke i tilstrækkelig grad har uddannet i de kompetencer, samfundet har behov for.

”Det er en kæmpe udfordring, at vi alt for længe har uddannet alt for mange humanister, når det er tydeligt, at samfundet ikke har brug for dem. Vi må blive bedre til at uddanne de rigtige kompetencer,” siger Marianne Dahl Steensen.

Hun glæder sig dog over, at der fra politisk hold er en erkendelse af, at it-kompetencer er grundlæggende for de kommende generationer. Indførelse af kodning i grundskolen er et af de positive tiltag.

”Da jeg for to år siden første gang nævnte behovet for kodning i grundskolen, blev jeg mødt med hovedrysten, og jeg glæder mig over, at stemningen er vendt på så kort tid,” siger Marianne Dahl Steensen, som understreger, at kendskabet til kodning handler om meget andet end spørgsmålet om at få flere unge mennesker til at blive programmører.

”Kodning i grundskolen vil give fremtidens generationer en bedre grundlæggende forståelse for den verden, de lever i. Det er tydeligt, at fremtiden og magten tilhører dem, der styrer algoritmerne. Derfor er det afgørende, at vores børn og unge får værktøjer til at forstå den digitaliserede verden, og på samme måde lærer de at forholde sig kritisk til den,” fastslår Marianne Dahl Steensen.

Kontakt

Christian Klibo
Partner, PwC
Tlf: +45 4041 9520
Email

Esben Toft
Partner, PwC
Tlf: +45 4072 5767
Email

Ekstra værdi

Husk du kan altid læse CXO Magasinet og PwC’s andre udgivelser på din smartphone med appen Ekstra Værdi.


Følg PwC

LinkedIn
Twitter
Facebook
Youtube